Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Klachten Klaaglijn Radio Stad, de PVV en de Polen

Donderdag 9 februari 2012

PVV opent Klaagsite OosteuropeanenErgernissen, muizenissen, iedereen wel wat!
Klachten voor de Klaaglijn, bij Radio Stad.


Jarenlang was dit mijn favoriete radioprogramma op Radio Stad (Amsterdam) toen ik nog in de hoofdstad woonde. Terugkerende onderwerpen waren opgebroken stoepen, hondenpoep, tramconducteurs, taxichauffeurs, stadsreiniging, parkeerklemmen en overlast van duiven. Het werd gepresenteerd door Peter van Ingen en er was sprake van hoor en wederhoor. Er werd flink in gefoeterd zowel door de hoorders als door de wederhoorders en aan het eind van het onderwerp werd er meestal de afspraak gemaakt om samen op de hoek een borreltje te drinken. Dan kwam het wel goed. Amsterdammers onder elkaar.

Vooral het hoor en wederhoor, de tune natuurlijk en de borrel na afloop bleef hangen. Zo hoorde het. Het was een uurtje stoom afblazen, iedereen zijn zegje en over tot de orde van de dag. "Niet te lang met je ergernissen blijven rondlopen," was het motto. Volgens mij was het altijd rond lunchtijd, de kinderen waren nog klein, en wat ze nu nog aan plat Amsterdams kunnen, hebben ze tijdens de boterham met pindakaas geleerd.

De PVV doet het anders. Niks een borrel na afloop, niks hoor en wederhoor, niks humor en vooral geen mooie tune om de klaaglijn in te luiden. Op de PVV-site kan vanaf vandaag anoniem en zonder dat de klachten zichtbaar zijn voor andere klagers, gal worden gespuit over "Oost-Europeanen". De PVV geeft alvast de kaders aan waarover geklaagd kan worden: overlast, vervuiling en verdringing op de arbeidsmarkt. Doel is om, zonder daarvoor een termijn aan te geven, aan de hand van de klachten een soort van Zwartboek te overhandigen aan Minister Kamp. Met nog vers in het geheugen de verzonnen klachten van de PVV over het parkeerprobleem in Den Haag, belooft dit niet veel goeds.

Na de Moslims, nu de Polen en straks de Grieken en later de Spanjaarden en de Fransen?
De Polen werden massaal opgetrommeld om vorig jaar tijdens Koninginnedag onze ballonnen op te blazen, de Roemenen en Bulgaren konden niet genoeg aangevoerd worden om ons fruit en de groenten te oogsten. De meesten worden zo gehuisvest door "brave Hollanders" dat vervuiling en overlast een groter probleem is voor de Oosteuropeanen zelf dan voor de lagenlonenbetalers uit de Lage Landen zelf. Drinkt een Pool een glaasje teveel en gaat hij rijden dan wordt dat breed uitgemeten in de lokale pers terwijl Jan Boezeroen zijn roes nog even ongestoord in de auto mag uitslapen. Van de 2 tot 300.000 Polen in Nederland is nauwelijks 1% zonder werk.

De stemmingmakerij van de PVV is niet met een mooie tune weg te poetsen en een borreltje in het cafe zal niet voldoende zijn om deze wanhoopspoging van de partij in verval weg te drinken. Laten we dit soort onzin gewoonweg maar niet langer meer gedogen.


Dagtaak eerder over Polen:
EU-voorzitter en de beeldvorming
Nikiszowiec en Vrouwengevangenis in Lubliniec
Lubliniec , training re-intgratie
Polen blazen ballonnen in Lienden, Koninginnedag 2011Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

ErnstJan Stroes schreef op Vrijdag 17 februari:
Ton je bent top. Irriteer me alleen zelf ook nog eens aan de volledige onbetrouwbaarheid van de klachten die de PVV verzamelt een blik op de site leert dat het werkelijk volledige wetenschappelijke ononderbouwde klachten moeten zijn. Onzinnig klachten verzinpunt? Groetjes ErnstJan

Hutspotduft schreef op Donderdag 9 februari:
Plätz: Emmerich Wir haben hier ein gigantischen Hutspotduft hängen manchmal wenn die Wind aus dem Westen kommt. Dass ist ganz schrecklich weil unsere Gäste weglaufen.

Maartje Elder schreef op Donderdag 9 februari:
Er staat hier een auto schuin geparkeerd, met een wiel over de stippellijn heen. Deze auto heeft een Nederlands kenteken, dus kan ik niet bij het MOE meldpunt terecht. Kunt u dit doorgeven aan BZ?

Buurman van K.lager schreef op Donderdag 9 februari:
Dit is de buurman van K.Lager. Ik wil er tegenin brengen dat mijn buurman zijn schilderwerk niet goed bijhoudt. Hierdoor is er duidelijk sprake van verloedering. Overigens heeft K.lager dan wel zijn stoep geveegd, maar niet gepekeld. Kunt u dit aan de minister doorgeven?

I.J.S. Veger schreef op Donderdag 9 februari:
aan: het NON-MOE meldpunt betreft: vrijwillige Friese IJsvegers Plaats: Balke Is er sprake van banenverlies? JA Ik ben een professioneel ijsveger. Nu hebben die Friese ijsveegvrijwilligers stukken ijs om niet zitten vegen. Dit gaat ten koste van mijn baan. Tevens is ook het leger bezig geweest mijn werk af te pakken. Ik neem aan dat u deze groep ijsvrijwilligers keihard gaat aanpakken!

Piet Zeur schreef op Donderdag 9 februari:
Ik heb begrepen dat dit het non-MOE meldpunt is. Ik wil klagen over dit formulier. Ik kan niet aangeven of er sprake is van verloedering. Kunt u dit aanpassen en deze melding noteren?

K.Lager schreef op Donderdag 9 februari:
Beste heer, Ik heb een klacht over mijn buren. Aangezien dit vermoedelijk geen buitenlanders zijn, kan ik niet terecht bij het PVV meldpunt. Daarom hoop ik dat u de meldingen over niet-MOE landen kunt verzamelen. Bij voorbaat dank hierover. Klacht 1 betreft het feit dat mijn buurman zijn stoep niet sneeuwvrij heeft gemaakt. Er is hier dus duidelijk sprake van overlast.

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 4 plus 2?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2