Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Neem het Stef Blok niet kwalijk, hij weet niet beter

Zaterdag 21 juli 2018

Onze minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, biedt zijn excuus aan voor de commotie die hij heeft veroorzaakt, maar niet voor zijn uitspraken dat wij (genetisch bepaald) het liefst samen jagen met ons eigen soort en er geen samenleving is waarin verschillende culturen ("tenminste waar de oorspronkelijke bevolking nog woont" ---Blok dekt zich graag in)  vreedzaam met elkaar kunnen samenleven.

Nederland, Suriname, Australië (zijn daar de oorspronkelijke bewoners weg Blok?), Amerika (zijn ze daar ook weg Blok?), Nieuw Zeeland (de Maori's, vergeten Blok?), Engeland (ja, Blok, de Indiërs zijn ons toch wat aan het been), Brazilië, Argentinië, Chili, België, Duitsland, Singapore ...

Het leven is niet makkelijk als je samen moet jagen, de dijken moet bewaken, het brood moet verdelen of de Goden evenredig moet eren. Het leven is niet makkelijk als de genen zodanig verschillen dat de een wat rijker is dan de ander, dat de een dorpshoofd of zelfs minister kan worden en de ander het moet doen met een rol als onderdeurtje of bedrogen kiezer.

Als je geboren wordt in Emmeloord, mag opgroeien in een doorzonwoning in Voorschoten ("Ik vond het daar nogal saai") en studeren in Groningen en daar lid bent van studentenvereniging "Albertus" (2e in de top 10 van ernstigste misstanden ontgroening), dan kan het voorkomen dat je een verdraaide kijk op de mensheid krijgt.

Het is aanlokkelijk om als geboren Emmeloorder (culturele hoofdstad van omringende dorpen als Bant, Creil, Ens, Espel, Kraggenburg, Luttelgeest, Marknesse, Nagele, Rutten en Tollebeek) aan te kijken tegen een wereld die als vanzelf geordend en genetisch homogeen is.

Je moet opboksen tegen heel wat culturele verschillen wanneer je als kleinsteedse Randstad-bewoner het boze grote Groningen gaat verstieren en daarna een carrièresprong waagt (als 25-jarige) als filiaalhouder van de ABN-AMRO in het altijd multiculturele Nieuwkoop.
Stef Blok kent zijn pappenheimers en weet waar hij het over heeft.
(Toen Bas Heijne hem in 2010 bevroeg over de waarde van de kunsten en het cultureel erfgoed - Blok steunde meer dan actief onze cultuurdoder Zijlstra- antwoordde Blok: "Dan draai je toch lekker thuis een dvd van de west-side story af." --de bron van de quote is op aanvraag leverbaar!)

Stef weet niet beter. Neem hem niets kwalijk. En bovendien wordt hij gesteund door volksstammen in Nederland die het stiekem dan wel openlijk met hem eens zijn. Zijn halve excuses ten spijt.

Blok volgde cultuurdoder Zijlstra op als minister van Buitenlandse Zaken omdat de laatste leugentjes vertelde en jokkebrokte. Blok liegt niet, hij heeft gezegd wat hij meende. Ik weet niet wat erger is.
Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Aldert schreef op Zaterdag 21 juli:
Het lijkt wel een besmettelijke ziekte. Al dit soort politici mooie een kreet over de schutting en doen dan een trumpje. Het beroerde is dat hun "volgers" het eerste geloven (de uitspraak) en het tweede niet mee (willen) krijgen. 6x2 is bij ons 12

Irene schreef op Zaterdag 21 juli:
Niet houdbaar die Blok. Ben benieuwd of Pechtold net zo stoer in het debat zal zijn als gisteravond bij Eva Jinek.

Fabian schreef op Zaterdag 21 juli:
Als geboren Kraggenburger neem ik afstand van dit tendentieuze stuk, maar ook van Emmeloord als onze culturele hoofdstad. Ze kunnen daar nog een hoop van ons leren! Zie ook: http://www.kraggenburg.nl/index.php?page=gedicht-kraggenburg

dagtaak schreef op Zaterdag 21 juli:
Eerlijk is braaf... bij deze: https://www.groene.nl/artikel/afhankelijk-van-de-mecenas

Peter schreef op Zaterdag 21 juli:
En nu wil ik die link ook hebben ook..:)

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 5 minus 1?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2