Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

De VVD gooit de handdoek in de ring, Complottheorie Schippers en de stem van Buma

Zaterdag 14 maart 2015

Rutte is boos, Schippers ziet complotten tegen haar partij, Teeven heeft een prachtige deal ontworpen, Opstelten geniet van zijn oude dag, en de Eerste Kamer krijgt de schuld. Zo zag ongeveer de politieke week er uit.

De VVD schopt en trapt links en rechts wat en neemt afstand van het actieve politieke leven. En gelijk hebben ze. De handdoek in de ring en vertrekken. Met de noorderzon of de westenwind, het maakt niet zoveel meer uit.

Een week voor de verkiezingen van de Senaat (Eerste Kamer) vindt Rutte het van groot belang dat het verschil tussen regeringspartijen en oppositie wordt opgeheven. Ziedend was hij op Sybrand Buma, met afstand de meest aardige man in de Tweede Kamer (gisteren werd hem op Radio 1 door de altijd kritische journalist Tijs van den Brink gevraagd wanneer hij voor het laatst kwaad was en met de deur sloeg. Na minuten radiostilte hoorde je Buma's hoge stem bijna zeggen: "Ja, Tijs, dat zou ik best wel eens een keertje willen").

Ziedend was Rutte op Buma. "Zo kunnen we niet regeren," vond Rutte, "als de oppositie het niet op voorhand eens is met ons beleid!" De oppositie hoort zich op te stellen zoals D66 en Groen Links dat al jaren doen. Dan "voelen" ze zich nog enigszins in het pluche en kunnen de VVD en de bijna gedecimeerde PvdA rustig hun gang gaan. In het belang van het land.

Schippers (minister, Edith) gooit het over een andere boeg. "Er is een heus complot gaande tegen de VVD." Katten in het nauw maken rare sprongen. Eerlijk gezegd was ik de naam van Schippers al weer wat vergeten. 's Nachts, als ik niet kan slapen, probeer ik alle namen van onze ministers en staatssecretarissen te noemen totdat ik in slaap val. Op de een of andere manier vergeet ik steeds Schippers (Edith).

Schippers vindt dat niet alleen de politiek zelf de VVD ondermijnt, maar dat ook de onderwereld zijn steentje bijdraagt aan de verloedering van de partij. Wellicht heeft Schippers gelijk. Zo gaat het vaker. Eerst de onderwereld en dan de bovenwereld. 18 Maart mag die gaan spreken.

En wat de Eerste Kamer betreft: houden zoals die is. Dan hebben we nog iets van parlementaire controle op het reilen en zeilen van ons kabinet.Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Cees H. schreef op Zaterdag 14 maart:
Dit is nog maar het topje van ijsberg. We hebben nog meer in petto!

Aldert hazenberg schreef op Zaterdag 14 maart:
Dank voor de mooie samenvatting.

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 plus 1?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2