Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

De onschuld van Joris Demmink, het vertrouwen in Justitie en de foute praktijken van anderen

Donderdag 6 maart 2014

Het is een schande. Joris Demmink, jarenlang één van onze belangrijkste mannen op het Ministerie van Justitie; een man die wat in de melk te brokkelen had; een man met connecties; een man die vanzelfsprekend niet om liefde en aandacht hoeft te bedelen: macht erotiseert namelijk; deze man, en juist deze man, met een gezicht waar zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden op zouden vallen; juist deze man wordt verdacht van ontucht, van list en bedrog, van onzedelijke handelingen met jongens in en net voor de puberteit.

Het moet niet gekker worden. Als een man, die aan de top heeft gestaan van Justitie, een man die tutoyeerde met zo ongeveer alle ministers van Justitie die Nederland de laatste twintig jaar heeft gehad; als een man met een status waar wij, als gewone stervelingen (met onze zondes en foute gedachten, immers, niets is ons vreemd, wij gepeupel) U tegen zouden zeggen; als die man, die een benijdenswaardige positie heeft gehad, waar wij geeneens van durven dromen, beschuldigd wordt van zaken die wij geeneens uit zouden durven spreken, dan is er iets mis!

Wat denken al die onrustzaaiers, oproerkraaiers, klokkenluiders en incompetente journalisten nu eigenlijk. Dat ze een man van zo'n statuur onderuit kunnen halen; dat ze een bom kunnen leggen onder het vertrouwen dat wij allen hebben in onze goedbetaalde rechtstaat?

Denken ze nu echt dat als Joris Demmink het gedaan zou hebben met jonge jongetjes dat Joris het niet zou bevestigen? Immers bij mensen van justitie is het altijd een man een man een woord een woord? Dat Demmink het niet leuk vindt als artikelen op sites als De Roestige Spijker verschijnen of onzorgvuldige filmpjes als Dutch Injustice op You Tube te zien zijn, lijkt me logisch.

Mocht Joris Demmink echter alsnog beschuldigd worden, dan zal ik een van de eersten zijn die mijn aantijgingen van onschuld in zal trekken. Want de handelingen waarvan hij beschuldigd wordt, en zeker op die schaal, zijn onverdraaglijk.

Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Nan schreef op Zaterdag 5 april:
Beste Ton, Hoe kun je het nu hebben over 'aantijgingen' van onschuld? Ik begrijp dat dit een literaire vorm is, maar ik ben niet slim genoeg om het te snappen.

heidi hassenmuller schreef op Vrijdag 7 maart:
iedereen is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Soms wordt het niet bewezen, juist omdat "de man" niet op een dader lijkt. Positie, naam en voorkomen schijnen het onmogelijk te maken, te accepteren, dat misbruik in alle lagen gebeurt, zonder aanzien van persoon en stand. Was het dat, Ton, wat je wou zeggen? Leek een beetje op de advocaat van de duivel.

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 minus 2?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2