Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Spreek je uit, lucht je hart, het mag van premier Rutte

Maandag 17 februari 2014

'Als er spanning is, spreek hem uit! Dat raad ik jullie ook aan. Het is goed voor je hart.' Aldus premier Rutte tijdens de wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

Rutte is psycholoog, personal trainer, mental coach, sportliefhebber, reislustig, vrijgezel en ook nog premier. Een hele vent. Waar haalt hij helemaal de tijd vandaan, hoe houdt hij het vol?

Gewoon...door tijdig zijn hart te luchten, niets op te kroppen, en zich vooral nergens druk om te maken. Leven en laten leven. Een liberaal in hart en nieren in een modern jasje. Goedlachs als Wiegel (wie kent hem niet), speels als Zalm (de flipperkampioen van het ministerie voordat hij bankdirecteur werd) en eeuwig jong als Ed Nijpels (is die man wel ooit jarig geweest?).

Rutte leeft, blijft leven en zal overleven. Door zijn hart te luchten. Al valt de wereld om hem heen neer, hij blijft luchten en lachen. Rutte XI gaat er komen, dat is haast wel zeker.

Rutte overleefde het neonationalistische tijdperk en bleef lachen toen Wilders hem voor aap zette, Rutte overleeft het economisch debacle waar Nederland in is terechtgekomen, terwijl de landen om ons heen het stuk voor stuk beter doen, Rutte overleeft de samenwerking met de PvdA terwijl die met de dag meer leugens gaat verkondigen en steeds verder afdwaalt van haar ideële uitgangspunten. Sterker nog: Rutte lacht zich rot en heeft het volgende advies: "Blijf luchten mensen! Wie lucht die leeft! Wat kan het ons verder allemaal schelen."

En zo is het. We maken ons druk om niets. We hebben te eten, de meesten hebben een waterdicht dak boven het hoofd, er zijn nog steeds voldoende pijnstillers en pleisters aanwezig voor de zorg, en wie zich druk maakt om de privacy en de afluisterpraktijken van Plasterk en de NSA vergeet één ding: in veel arme landen zouden mensen een moord doen om überhaupt afgeluisterd te kunnen worden! Om überhaupt die rotmobiel te hebben en een permanente internetverbinding.

Aan allen die zich benadeeld, achtergesteld, gediscrimineerd, bespied of belazerd voelen: luister naar ome Mark, lucht je hart, pak een pils en ga slapen. Het liefst in je eentje in het grote bed. Want thuis bij Mark is er niemand meer die hem gelooft.
Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

De reactiemogelijkheden zijn gesloten.
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2