Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Tofik Dibi in Oranje, Van Bommel vreest voor band, Bert van Marwijk stelt gerust

Donderdag 7 juni 2012

Vannacht heb ik gedroomd dat Tofik Dibi werd opgeroepen voor Oranje om de geblesseerde Mathijssen te vervangen. Het is de eerste keer, voor zover ik me kan herinneren dat ik ooit over Tofik heb gedroomd. Het was dan ook even wennen. De droom kwam slecht door, vanmorgen herinnerde ik me slechts flarden van de toch al vage droom.

Tofik Dibi zou op links geplaatst worden. Hij was als een kind zo blij, maar liet dat niet merken. Hij deed alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Van Bommel vreesde even dat hem de aanvoerdersband zou worden afgenomen. "Jij bent onze nummer 1," stelde Van Marwijk hem gerust, "laat Dibi eerst maar eens zorgen dat hij een betrouwbare tweede man kan worden."

Het waren niet zijn technische voetbalkwaliteiten die hem uitverkoren maakte. Dibi zou het moeten hebben van zijn snelheid, zijn onvoorspelbaarheid en zijn aanvalsdrift. "Met Tofik linkshalf, hebben we in elk geval een taaie verdediger die er niet voor schroomt altijd mee naar voren te willen gaan," Bert van Marwijk sprak de pers toe. "Het is nog lang niet zeker dat hij opgesteld gaat worden, maar we hebben er alle vertrouwen in."

Dibi zat achter de microfoon. Zonder schroom legde hij uit wat zijn tactisch plan zou zijn. "We moeten af van vastgeroeste patronen, de spelers moeten meer ruimte krijgen, ik denk dat Bert," en Tofik wees met volle hand naar zijn tafelgenoot, "de enige en juiste beslissing heeft genomen."

"Is dit geen verkiezingsstunt?" opperde een journalist, "om je op deze wijze alsnog populair te maken bij de leden van Groen Links?" Tofik schudde zijn hoofd, je zag dat hij moeite had om zich in te houden, of verborg hij een opkomende traa? "Nee," zei hij zachtjes, veel zachter dan wat we van hem tot nu toe gewend waren, "dit is geen stunt."

"Zie dit eerder als een eerbetoon.Ik heb gevochten als een Leeuw, en dat is gezien en herkend." Hij trok zijn hemdje uit. Daaronder had hij een wit T-shirt. In koeienletters stond daar het woord BAM. "Ik ga ervoor!"

Na de persconferentie liep hij als enige nog het veld op. Elf meter voor het grote lege doel van Wisla Krakow legde hij de bal op de stip. "Ik ga me voorbereiden," schreeuwde hij van grote afstand naar de zijlijn. "Het zal met strafschoppen beslist worden!"

Inmiddels was iedereen vertrokken, niemand zag hoe de bal na een fraaie krul in de linkerbovenhoek belandde.Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 7 minus 2?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2