Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Netwerken , Twitter, Facebook en Linked In : Sociale Media?

Woensdag 14 september 2011

Ik had gisteren kunnen kiezen uit meer dan 54 netwerkbijeenkomsten, wellicht met wat meer googelen was de keuze nog groter geweest. Dat betekent dat ik minstens 53 netwerkbijeenkomsten niet heb kunnen bijwonen. Zo was ik niet in Veenendaal, niet in Lochem, niet in Delft, Eindhoven heb ik moeten laten schieten en zelfs in mijn stad vonden er gisteren minstens drie plaats. Op al die bijeenkomsten worden bedrijfsgegevens, visitekaartjes, twitternamen, linkedIn gegevens en facebookprofielen gedeeld. Presentaties over de werking van Social Media zijn er in alle geuren en kleuren. Pitches worden uitgewisseld en wie die nog niet heeft voelt zich ellendig: je had het kunnen weten. Waarom daar nog niet eerder aan gewerkt? Is mijn Personal Branding wel ok? En hoe zit het met mijn Social Branding? Ben ik wel op de goede netwerkbijeenkomst of had ik toch bij de Slagroomtafel, de Open Coffee, de Spin in 't Web, of het Hoofddorps Twitter Diner moeten zijn?

Om me heen zie ik mensen geanimeerd praten en elkaars telefoonnummers enthousiast invoeren. Ik ben er al een uur en nog geen telefoonnummer genoteerd. Zou dat opvallen? Op het toilet, waar ik al vier keer ben geweest zonder echt aandrang te hebben gehad oefen ik opnieuw de pitch, de oneliner, de ultieme zin die direct de aandacht gaat trekken en mij de juiste contacten bezorgt. Ik ben hier immers niets voor niets. Aan mijn vrouw die thuis wacht zal ik kaartjes moeten laten zien, vertellen dat ik goed bezig ben geweest, dat het nog een kwestie van tijd is voordat ik voortaan uit overvloed met de taxi de bijeenkomsten kan afgaan.

Dan besluit ik het over een andere boeg te gooien. Ik pak een van de aan de kant geschoven cafétafeltjes en zet die midden in de ruimte. Daarop een ouderwets vel papier en een pen. Ik neem plaats achter het tafeltje en wacht. Het duurt niet lang of er vormt zich een rij. Een voor een verschijnen alle gasten voor mijn tafel. Ik vraag ze zich in te schrijven en op het vel papier in duidelijke letters uit te leggen wat hun specialiteit is en waar ze naar op zoek zijn. Binnen een half uur heb ik van bijna iedereen het visitekaartje en een omschrijving van vaardigheden en wensen. Mijn kaartje, met op de achterkant,  "vertaalt ideeën in haalbare plannen" vindt gretig aftrek. Als de laatste inschrijver mijn tafel heeft verlaten, verlaat ik zelf ook de gelegenheid. Mijn zak goed gevuld met visitekaartjes. Mijn vrouw zal tevreden zijn. Vandaag ga ik iedereen persoonlijk aanschrijven. Met pen en papier. En mijn pitch? Daar ga ik nog eens goed over nadenken.Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

De reactiemogelijkheden zijn gesloten.
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2