Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Camiel Eurlings en het CDA : at your service

Dinsdag 13 september 2011

Freek de Jonge en Jan Mulder rolden over elkaar heen bij De Wereld Draait Door (12-09-2011) om de beste grap over Camiel Eurlings (CDA)  te maken. Waar Jan begon, of was het andersom, dat Camiel in de reet van Maxime was gekropen, maakte Freek het af: ja, en hij komt er aan de voorkant weer uit. Lachen geblazen over Camiel. En zo ging het de avond door. Op de achtergrond Camiel die een "At your Service" gebaar maakte richting Maxime Verhagen en daarna snel via de achterdeur vertrok om zich in gezinsverband op te maken voor een carrière bij KLM. Dat was beter voor zichzelf en voor zijn nieuwe vriendin. Tijd vrijmaken voor thuis, dat was het excuus, het CDA achterlatend met een mooie herinnering aan de man van het eeuwige talent.
De interventie van Camiel op het beroemde partijcongres van de CDA gaf Verhagen de duw in de rug die hij nodig had. Camiel was niet magertjes met zijn complimenten aan Verhagen: "Maxime, jij zult onze idealen noooooit verloochenen". De interventie van de jonge Camiel kwam prompt op verklaringen van de emince grise van de partij die heel andere gedachtes daarover had. Met hulp van Camiel kun je wel stellen, gaf het CDA breed toestemming aan de top om met de VVD en de PVV in zee te gaan. Had Camiel openlijk afstand genomen van Maxime, dan was het maar de vraag hoe het allemaal was gelopen. Het deed overigens een beetje denken aan de prachtige "Beste Henk" conference van Theo Maassen. Je bleef twijfelen, ondanks de emotie en de tranen, hoe de vork nu echt in de steel zat.

Camiel is weer vrijgezel. Beschikbaar op de liefdesmarkt. De speculaties over de terugkeer van Camiel naar het grote CDA zijn er volop. Van de Telegraaf via Pownews naar het toonaangevende Limburgs dagblad.
Het is afwachten, het zal een onverwacht moment zijn, wanneer Camiel de grote liefde weer bekend zal maken. Een nieuwe vriendin of toch de partijtop van het CDA. Ben benieuwd wat Dhr De Vries hier van denkt? Het wordt nog spannend in de gezinspartij van weleer.
Theo Maassen: Beste Henk, You Tube

Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Aldert Hazenberg schreef op Dinsdag 13 september:
Als je op een schreeuwer en een bedrieger je hoop moet vestigen is het als partij wel erg slecht gesteld zijn. met Verhagen en Urlings is het CDA haar geloofwaardigheid en sociale en maatschappelijke gezicht kwijt. Met de Vries en Urlings is het CDA inmiddels de gezinspartij af. Wat rest zijn de schamele hapjes / brokken die door de andere partijen genadig worden toegesmeten.

De reactiemogelijkheden zijn gesloten.
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2