Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Muziekdag: Parental Advisory: waarschuwing aanstootgevend!e muziek

Zaterdag 4 juni 2011

Vanaf vandaag gaat YouTube, maar ook een online muziekaanbieder als Spotify het hiernaast getoonde logo vertonen bij liedjes met aanstootgevende teksten. Letterlijk staat er: Advies aan de ouders, dit liedje heeft expliciete inhoud!
Dit logo schijnt al een jaar of vijftien door de muziekindustrie gebruikt te worden bij CD's, en nu ik vanmorgen dit artikel las herinner ik me het ook: ja verhip, ik had het weleens gezien en altijd gedacht dat dit een reclame sticker was, een soort aanbeveling.

(foto en bron: nu.nl)

In de trant van, kids! Kopen deze CD,! Het gaat ergens over, en niet dat burgerlijke -eromheengepraat- maar rechtstreeks: expliciet.

Wat had ik graag gewild dat die sticker er vroeger al was. Uren liep ik te dralen en te zoeken in platenzaken. Uit muziekkrant Oor, of daarvoor nog uit de Muziek Expres de laatste recensies geknipt en op zoek naar vernieuwing. Iets waarvan ik zeker wist dat mijn ouders het niet hadden, niet mooi vonden, en waarvan ik ook zeker wist dat als er weer een hormonale puberruzie is huis was, ik de elpee zo hard zou afspelen dat het ook in huiskamer duidelijk was. Zoon is het er expliciet Niet mee eens! Dat was niet eenvoudig. Het gevaar was groot dat mijn ouders, babyboomers, de muziek al kenden, of nog erger, luid mee zouden zingen in de huiskamer en mij zouden feliciteren met de aankoop.

Sex, Drugs en Rock 'n Roll. De BFI,het Britse muziekorgaan, wil dat dit logo nu ook bij online muziek wordt getoond. De selectie van YouTube en Spotify is niet gebaseerd op de filmpjes maar op de tekst. Veelvuldig gevloek, te veel F-woorden, te veel Sex en het logo verschijnt. Onhandig en vast onbedoeld is dat je er ook op kunt Googelen. Kun je je favoriete protestsong om je ouders helemaal gek te maken niet vinden: Tip: type bij You Tube "Parental Advisory" in, en je krijgt een keurige lijst.

Het wordt de kinderen van tegenwoordig wel erg makkelijk gemaakt!

(Link nu.nl: Waarschuwing bij online muziek met aanstootgevende teksten https://t.co/MIZ5FUI via @nunl)

Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

MiepMarie schreef op Zaterdag 4 juni:
Haha.. Heerlijk, weer een knap staaltje "bescherming"

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 4 maal 3?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2