Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

InHolland , Buckler , Youp en Doekle Terpstra

Woensdag 11 mei 2011

Is het merk InHolland nog te redden, of gaat Doekle Terpstra voorstellen om binnen een aantal maanden tot een naamsverandering te komen.
Heineken koos eieren voor zijn geld, nadat Youp van t Hek tijdens een oudejaarsconference het merk Buckler volstrekt belachelijk maakte. De verkoop van het alcoholvrije bier stortte volledig in. Niemand wilde geassocieerd worden met een Buckler-lul.

   "Buckler, dat kent u toch wel? Dat is dat gereformeerde bier. Buckler-drinkers, daar heb ik een hekel aan. Van die lullen van een jaar of 40 die naast je in het café staan met hun autosleutels. Rot eens op, jongen, ik sta hier een beetje bezopen te worden. Ga weg gek! Ga in de kerk zuipen, idioot. Zuip dan niet, idioot!"

Na bovenstaande passage volgden er nog enkele, waaronder:

    "Heb je alweer het probleem: wat is een gewone man? Nou in dit geval bedoel ik zo'n Hollandse eikel, zo'n lul, zo'n Buckler-drinker, zo'n type die je d'r van verdenkt dat hij zijn eigen caravan trekt, zo'n grensrechter." (bron Wikipedia)

Één conference was genoeg. De marketeers van Heineken reageerden snel en het Buckler werd uit de schappen gehaald. In Nederland. In Holland doet dat anders. Eerst verbeterplannen, garanties "er zal geen student met een onterecht diploma de school verlaten" (Doekle) en gesus met emotie "ik voel de emotie, u kunt naar me toekomen, we praten verder (locatiedirecteur Biegel).  En tenslotte weet de marketeer in spé Terpstra dat een naamswijziging wellicht wonderen kan doen. InHolland Dordrecht bijvoorbeeld, oppert hij voor NOS-microfoon, of InHolland Alkmaar. Afhankelijk natuurlijk van de stad waar de opleiding is gevestigd. Wonderbaarlijk. Je zou denken dat Terpstra zelf een marketing opleiding aan de Hogeschool InHolland genoten heeft.

Gesteld natuurlijk dat het geen sinecure is waar Terpstra voor staat. Maar hij is hier met vol bewustzijn ingegaan, wist al ruim een half jaar geleden hoe de vork in de steel stak en en wist ook hoe genuanceerd je met het rapport van de onderwijsinspectie om kunt gaan. Hogeschool InHolland staat niet alleen. Ze is nu de kop van jut geworden maar over het geheel is het niet vrolijk in HBO-land. Doekle was een vent geweest als hij dat verkondigd zou hebben. "Mensen, er is geen redden meer aan. De HBO-opleidingen zijn aan hun eigen vernieuwingen ten onder gegaan. Niet alleen hier maar landelijk. De idiotie van de wirwar van opleidingen van vrijetijdsmanagement tot sportmarketing etcetera. Werkgevers snappen al jaren niet meer wat hun sollicitant nu precies gestudeerd heeft. InHolland, HAN, HVA of hoe ze ook mogen heten. Wij bieden alle studenten en oud-studenten en drilcursus van een jaar aan. Kosteloos. Met verschijningsplicht en fatsoenlijke vakken die herkenbaar zijn voor iedereen. Niet InHolland alleen heeft een imagoprobleem maar het gehele HBO, en daar gaan we aan werken. Vanaf morgen".
Uit de schappen met die vrijetijdsvakken en geef het onderwijs weer pit. En de "module" marketing wordt gegeven door de topman destijds van Buckler, met als gastspreker Youp van 't Hek.
Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Freek ter Schut schreef op Donderdag 12 mei:
Ik ben net zo min fan van Van't Hek (zijn broer is grappiger) als van Terpstra (zijn naamgenoot is grappiger), maar dit artikel slaat de spijker op de kop. Het HBO is door alle schaalvergroting en een ondoorzichtige onderwijsfabriek geworden waarin kwaliteit niet meer herkenbaar is en dus niet kan worden bewaakt. Dat los je maar op 1 manier op: verkleinen en laten concurreren op heldere criteria. De baangarantie is een gotspe! Studenten zouden ook zelf moeten merken dat hun opleiding wel 'erg gemakkelijk' was en hadden eieren voor hun geld kunnen kiezen. Nu ook nog een baantje op de koop toe...

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 7 minus 2?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2