Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Donderdag 23 Mei de Play-offs

Donderdag 3 maart 2011

De strijd om het landskampioenschap is nog niet beslist. Zowel de PVV als het CDA hebben punten laten liggen. De PvdA heeft meerdere kansen voor open doel gemist maar verzuimde op tijd te wisselen waardoor de aanval gebrekkig bleef. Alleen de VVD heeft zijn favorietenrol waar weten te maken maar vooral door het spel van de uitmuntende spits. De fair-play prijs gaat dit jaar wederom naar D66, ze kreeg veel applaus en een enkele maal een staande ovatie. Voor de vierde achtereenvolgende maal is D66 een aantal plaatsen gestegen op de ranglijst maar doet nog steeds niet mee voor de echte prijzen.
Door de matige prestaties van de grote teams heeft het seniorenteam zich wonder boven wonder weten te plaatsen voor de hoogste competitie van het land. Met name het CDA zal het betreuren dat haar regisseur op het middenveld, Verhagen, wegens interlandverplichtingen, niet bij de voorbereidingen kon zijn. Wellicht dat dit invloed heeft gehad op het uiteindelijke resultaat. Het is nu zaak dat alle partijen die in de race zijn zich gaan storten op de transfermarkt die loopt tot 23 Mei. Geruchten gaan al dat het gevaar op omkoping er in zit.
De stadions waren gisteren voor iets meer dan de helft gevuld, dit terwijl er massaal gratis kaarten zijn verspreid. Bookmaker, De Hond, had het al voorspeld: het zou mooi zijn als de opkomst iets groter is dan bij de vorige kampioenswedstrijden, maar kennelijk leeft deze sport niet zo in Nederland.
Er gaan stemmen op om de competitie aantrekkelijker te maken voor het grote publiek. Een van de opties is om te gaan fuseren met de Belgische competitie. Of dit geldt voor heel Belgie of dat samengaan met Vlaanderen een eerste optie is, is nog niet duidelijk. De onafhankelijke voorzitter van de Nederlandse Bond H.M. Beatrix kon daar nog geen uitspraken over doen alhoewel een van haar vertrouwelingen al eerder deze maand uit de school klapte: verdraagzaamheid ten opzichte van andere spel-opvattingen moet kunnen! Dit zou kunnen duiden op een snelle invoering van de Supercompetitie. Dat in Belgie een verplicht stadionbezoek geldt en het adagium: "geen seks voor de wedstrijd" volop heerst zou een impuls kunnen geven aan zowel aan de spelers als aan het publiek.
Zover is het nog niet.
Tot 23 Mei is er tijd om nieuwe spelers te kopen en die zullen uitmaken wie er met de eer gaan strijken.
De befaamde leus: "Politiek is Oorlog" van de vandaag precies 6 jaar overleden Generaal Michels is actueler dan ooit.

Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 maal 3?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2