Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Sire, echte mannen, echte vrouwen en de Campagne: de breekbare pan

Maandag 31 juli 2017

Beste Alexander, Sire van Nederland, lieve vader en stoere man,

U bent jong geweest, een jongen zelfs, u haalde kattekwaad uit. Dat weten we goed uit de beelden die bewaard zijn gebleven. Wat was u leuk en ondeugend en baldadig! U was niet bang voor mannen met camera's, u dronk op latere leeftijd meer dan menige feut om daarna met een flinke kater de Elfstedentocht te rijden. Een echte vent, een stoere man en volksheld nummer één. Een broekie om U tegen te zeggen!

Geen wonder dat de vrouwelijke Maxima op u viel. Zorgzaam, wakend over uw ambities als troonopvolger en uw kledingdracht, en nooit te beroerd een lekker hapje voor u klaar te zetten als u met de voeten op de poef naar een sportwedstrijd keek. Echte mannen worden luiaards, echte vrouwen worden verwensters. Hoe ouder hoe verwenneriger. Jong geleerd, oud gedaan.

Hoe jammer nu dat vrouwen, jonge meisjes, steeds meer geremd worden in hun verzorgingsdrang. Het lijkt erop als het niet meer mag. Ze moeten assertiever worden, alerter, competetiever, technischer, ambitieuzer...we zijn nog maar een paar stapjes verwijderd van de teloorgang van de oerdrift van de vrouw: het behagen van de man!

Sire: het zou u sieren als daar meer aandacht voor zou komen en u daar een voortouw in kunt nemen. U als vader van drie prachtige dochters en echtgenoot van een prachtige vrouw: Laat de vrouwen in hen niet verloren gaan!

Mannen mogen ravotten en hun broeken vernielen, laat vrouwen verwennen en de pannen laten vallen. Geef ze een tweede, derde en vierde kans. Geen pannetje gebroken, of we vervangen het. Sire: start samen met Dagtaak de campagne: "de breekbare pan". Laat een vrouw weer een vrouw zijn en begin met meisjes die weer meisjes mogen zijn. Weg met de betutteling en de bemoeizucht.

En Sire, wat doen we met de TG's? De transgenders. Zullen we het die lekker zelf uit laten zoeken? Gewoon laten doen wat ze zelf fijn vinden en waar ze zelf goed in zijn. Los van betutteling en rendementsdenken. Los van vooringenomenheid en overheidssturing.

Sire: ik wacht uw reactie af. Ik ben er klaar voor.Vorige Dagtaak : IM Femmy Fijten

Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 7 minus 2?
**verwacht**

In oktober verschijnt "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd. Nu reeds te reserveren.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2